sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Uudenlaista alkuverkkaa

Alkuverryttelyn ihmeellinen maailma avautui aivan uudella tavalla minulle vajaa kuukausi sitten. Kävin Foamroller.fi:n järjestämässä fascioiden ja niiden käsittelyä koskevassa koulutuksessa ja tällä kertaa en opiskellut miten minä käsittelen asiakkaisen lihaskalvoja, vaan miten minä voin opettaa asiakkaita itse huoltamaan omia fascioitaan.

Koulutuksessa tuli paljon hyödyllistä tietoa, jota varmasti myös tulevaisuudessa tulen teille jakamaan mutta nyt ajattelin haastaa teidät kaikki muuttamaan alkuverkkatapojanne; lisäämään niihin 3-6minuutin "jumpan". Aikaisemmin olen verkannut vain lähtemällät rauhallisesti juoksemaan ja se on ollut alkuverkkani. Minulla on tietysti se etu, että joudun aina ennen juokulenkkiä käymään koiran kanssa 30-40 min. kävelylenkillä, joten en koskaan lähde suoraan sängystä juoksemaan. Kävelystä huolimatta monesti tunnen kuinka kroppa on "jumissa" eikä meinaa millään käynnistyä, juoksu alkaa rullaan vasta 3-5km jälkeen.

Muutaman kerran olen ehtinyt kokeilmaan koulutuksessa oppimaani "alkuverkka jumppaa" ja olen huomanut oikeasti suuren eron! Juoksu alkaa heti rullaamaan, eikä tarvitse "käynnistellä" itseään. Alkuverkkaan kuuluu kuusi eri liikettä, jotka laittavat veren liikkeelle, saavat suurimmat nivelet auki sekä fascialinjoja hieman aukaistua, näin siis kroppa pystyy heti tuottamaan parempaa lihasvoimaa ja meno tuntuu kevyemmältä.

Alkuverkka:


 1. Lantion nosto polvi rinnassa
 2. Skorppioni
 3. Pakarajoustot
 4. Rintakierto
 5. Saha 
 6. Lonkan avaus
Olen liikkeet tehnyt juuri ennen lenkille lähtöä ja ottanut tarkan ajan kännykällä, minuutti per liike. Ehdottomat lempparini ovat tällä hetkellä "skorppioni" ja "lonkan avaus"; tunnen kuinka skorppioni-liike avaa selkää mukavasti ja lonkan avaus taas saa jalkoihin hyvän herättelyn.

Siinä vielä erittäin hyvä video liikkeistä, kannattaa muutaman kerran tehdä videon tahtiin "jumppa". Video on juurinkin Foamroller.fi:n kouluttajan, Jukka Harjun tekemä ja häneltä löytyy paljon muitankin hyviä venyttely- ja rullailuvideoita.


Aiheen vierestä mutta tänää oli aivan ihana päivä <3. 24km:n lenkki sujui kuin siivillä ja tietysti auringossa oli ihana juosta! Mä niin rakastan kun kesä tulee!!
Innostuin tänää kokeilemaan vuoden ensimmäiset kärrynpyörät, ihan ei mene kuin muksuna mutta kyllä se sinne päin vielä menee..

Energistä viikkoa!

xxx

-Minna

2 kommenttia:

 1. Mulla on ollut muistilapulla melko pitkä alkulämmittely lenkkeilyä vaten, se sisältää polvennostojuoksua, pakarajuoksua, siksakkia ja ristiaskelta, vuorohyppelyä, askelkyykkyjä, kiertoja, lyhyitä vetoja ym... ja vie semmoisen puolisen tuntia tehdä huolella. Hieman liioiteltua ollut, eikä sitä myöskään tule tehtyä. Tämä vaikuttaa jo mielekkäämmältä, oleelliset asiat ja paikat tulee availtua. Kokeilen!

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonpas hidas vastalija! :D Hahah!
   Tuo pitkäalkuverkka vois olla aika kiva ennen jotain rankempia vetoja.. mutta ehkä joka lenkin alussa hieman puuduttavaa.. Minä olen niin laiska, et tarvis tsempata noiden tekniikkaharjotteiden kanssa..
   Mutta kokeile tuota "jumppaa" ihmeessä, tulee hyvä olo vaikkei edes menisi lenkille. :)

   Poista