sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Säännöllisyys palkitsee, ainakin jossain kohtaa

Voihan juokseminen ja sen tuomat ”murheet”! Kerron lyhesti tämän hetkisiä juoksukuulumisia, joissa ei kehumista ole. Ärhäkkä alkukesän flunssa ja sen jälkeen ilmestynyt plantaarifaskiitti, on syönyt motivaatiota ja kuntoa. En muista hyvää lenkkiä sitten toukokuun. Jokainen lenkki on ollut enemmän tai vähemmän syvältä!

Juokseminen on jännä (intohimo) harrastus. Yksi onnistunut lenkki kantaa pitkälle, välissä voi olla paljonkin epäonnea, tuskaisia kilometrejä ja turhautumista mutta hyvän päivän koittaessa kirmailet lenkin flowssa ja unohdat huonot treenit täysin.

Omaa flowta odotellessa olen kesän lenkit juossut. Välillä olen päässyt lähelle hyvää juoksua mutta mukaan mahtuu paljon turhautumista ja huonoja kertoja.

Tiedän säännöllisyyden palkitsevan, epäonnistumisten jälkeen tulee aina onnistuminen. Joskus se vie vain enemmän aikaa saavuttaa onnistuminen, milloin vaaditaan sinnikkyyttä ja uskoa tulevaan.

 Olen päässyt pahimmasta suoritus-treenaamisesta pois vuosien varrella, enkä enää koe ”ahdistuvani” jos vauhti on hidas. Nykyään peruslenkeillä en edes tiedä juoksuvauhtiani, sykettä tulee välillä vilkuiltua mutta aika hyvin tunnen kehoni ja sykkeeni ilman laitteita.

Tehotreeneissä minulla on vauhtitavoitteet, jotka joskus täyttyy ja toisinaan ei. Enkä voi kieltää etteikö epäonnistumisen jälkeen vit***aisi mutta mitä se auttaa!? Murehtimalla ei asiat parane, on mietittävä mistä ongelma johtuu ja onko sille jotain tehtävissä; nukkua enemmän, syödä paremmin vai jatkaa sinnikkäästi eteenpäin hyväksyen välillä huonosti kulkevat jalat.

En ole ilmoittautunut kuin 10km kisaan Hämeenlinnaan elokuun alussa. Ennätysvauhti on hyvin epätodennäköinen, minulla on liian vähän säännöllistä treeniä alla, eikä kovat vauhdit ole tarpeeksi kovia ennätysjahtiin. Tavoite olisi Hämeenlinnassa saada kova ja tehokas treeni numerolappu rinnassa.

Ajatuksena olisi hyödyntää Tampereen lähikisoja kympille ja puolikkaalle. Maratonia kaavailen lokakuun lopulle Frankfurtiin, ennätysjahtiin tai sitten juoksemaan sen hetkisellä kunnolla 42km läpi.

Mites sinun treenit? Toivottavasti paremmin kuin minun ;).

Xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti