sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Juoksukoulu

Juoksu on kuulunut elämääni jollain tavalla reilu 15 vuotta. Välillä olen juossut enemmän ja välillä vähemmän, viime vuosina vähän enemmän.  Muutaman vuoden ajan minulla on ollut myös haave ohjata juoksua muille, haluaisin siirtää samaa innostusta ja intohimoa lajia kohtaan kuin mitä itsellä on.

Haave on kuitenkin jäänyt vain ajatuksen tasolle, enkä ole unelmani eteen tehnyt mitään konkreettista..  Oman mukavuusympyrä on vain niin mukava ja ulkopuolella on niin pelottavaa.. Eikö niin!? :D  Onneksi sitä välillä kyllästyy pitkään jahkailuun ja pelkkään haaveiluun, joten päätin PT-kouluun hakiessani, että tämän koulun jälkeen aloitan varmasti juoksukoulun/-ryhmän ohjaamisen!

Vetovoiman laki on ihmeellinen ja jälleen laki toimi kohdallani! Ystäväni Tiina, joka koutsaa myös Optima triathlonilla ja on ohjannut muutaman juoksukoulun jo ennestään, kysyi minua mukaan ohjaamaan juoksukoulua TÄNÄ KEVÄÄNÄ! Tiina on supermimmi: kolmen lapsen äiti, opettaja ja treenaa itse triathlonia sekä tietysti valmentaa. Aika huikea nainen siis kyseessä, jonka kanssa on hyvä aloittaa oma juoksuohjaaminen. Hauskintahan tässä on myös se, että Tiinan rohkaisusta uskalsin ilmottautua ensimmäiselle maratonilleni vuonna 2011 eli ilman Tiina en tiedä olisinko koskaan maratonille uskaltautunut..

Näin minulla on siis ilo ilmoittaa, että tiistaisin 20.3 alkaen meillä alkaa  10 kerran juoksukoulu klo.17.45-19.00, hintaa kurssille on 95€.
Kohderyhmänä on jonkin verran juoksua ja lenkkeilyä harrastaneet henkilöt, jotka kaipaavat tekniikkavinkkejä, innostusta ja tsemppiä omaan treenaamiseen. Saada juoksu ehkä säännöllisemmäksi lajiksi ja harrastukseksi. Meillä on tavoitteena kurssin aikana luoda osallistujille myös käsitystä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kuinka tärkeää on ymmärtää kakki juoksun tukiharjoitteet: liikkuvuus, lihaskunto ja kehonhuolto.

 Näiden 10 kerran aikana meillä on joka kerralle oma teemansa; esim. tekniikkaa,  kynnysalueiden testaamista, porras- ja mäkitreenejä, polkujuoksua yms.. Jokainen saa myös ohjelman, jotta pystyy treenaamaan omatoimisesti ja varmasti porukasta löytyy juoksukavereita jos yksin treenaaminen ei ole sinun juttusi.
Aika siistejä ja erilaisia treenejä edessä J. Pidempääkin juossut voi siis saada erilaisia treeni-ideoita omaan harjoitteluun. 

Mikäli porukka innostuu, voimme päättää koulun johonkin juoksukisaan keväällä, jonne mennään tottakai koko porukalla ja hyvällä meiningillä; haastetaan itseämme sopivasti mukavuusalueen ulkopuolelle.Mikäli kiinnostuit, merkkaa kalenteriin tiistai 20.3 klo 17.45-19.00 (siitä eteenpäin 22.5 asti) ja ilmottaudu minulle pian! Jos pohdit, että oletko sopiva kohderyhmä (varmasti olet), niin kysy rohkeasti lisää! En malta odottaa maaliskuuta! JStartataan yhdessä ja juostaan maaliin yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti