sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Tuliterät lenkkarit

Muistatteko lapsena, kun sait uudet lenkkarit ja sinun oli pakko päästä heti niitä pihalle esittelemään? 

Nykyään en ehkä mene kehuja keräilemään juoksulenkkareistani mutta on se vaan ihana tunne avata kenkäboxi ja nähdä uutuutta kiiltävät lenkkarit, jotka huutavat puhtaudellaan testaamaan juoksua mahdollisimman nopeasti;  etenkin jos vertaat niitä vanhoihin, kulahtaneisiin ja paljon kilometrejä vastaan ottaneisiin kenkiin. 

Adidaksen Boston boostit <3


Shoppailu ei ole todellakaan minun lempipuuhaa! Yleensä tiedän mitä menen hakemaan ja suoritan toimenpiteen mahdollisimman nopeasti täsmäiskulla, plussaa on jos saan heti myyjän käsiini, joka auttaa löytämään oikean koon mahdollisimman nopeasti. Minulla on ollut uusien lenkkareiden hankinta ajatuksena jo muutama kuukauden ajan mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Työmatkani varrella ei ole urheiluvälinekauppaa ja onhan töistä ainakin puolen kilometrin kierto lähimpään myymälään.. Eli siis hirveä vaiva, ei jaksa! Moneen kertaan päätin aamulla, että "tänään menen" mutta en sitten jaksanutkaan. Naurattaa hieman oma käytös; jaksan todellakin herätä aamulla lenkille vaikka klo. 4.30 mutta en millään jaksa poiketa ennen töitä tai sen jälkeen ostoksille.

Kiitos siis nettikauppojen  sähköpostimainonnan. Intersportin nettikauppa promosi jopa -70% hintoja, joten eräänä iltana päätin olla reipas ja kurkata josko minun lenkkarit löytyisivät kohtuu hintaan, löytyiväthän ne. Postitus oli lähisiwaan, joten työmatka ei pitene metriäkään! Voitto siis laiskalle shoppaajalle.

Tiedän, että pitäisi tukea kivijalkakauppoja mutta onneksi sentään tilasin kenkäni suomalaisesta nettikaupasta, enkä ulkomailta, lisäksi tuin matkahuollon pakettipalvelua, joten olen oikeasti ihan hyvä ihminen :D.

Eilen uudet lenkkarit pääsivät heti tositoimiin VK-lenkille ja voi että kuinka kiidinkään, mono oli totisesti syönnillä :D. Hassua myös kuinka jämäköiltä ne tuntuivatkaan jaloissa, ehkä lenkkareita kannattaisi vaihtaa vähän useammin.. 

Ainoa harmillinen asia on uusissa lenkkareissa on vanhojen kenkien roskiin heitto. Vanhat lenkkarit ovat kokeneet kanssasi monet kilometrit, ylä ja alamäkiä (niitä fyysisiä ja henkisiä) joten vähän harmittaa heittää ne pois.. Mutta mitä muutakaan niille voisi tehdä? Meidän kämppä olisi pullollaan kenkiä jos kaikki pitäisi säästää, joten vanhat kenkulit rest in peace <3.

Mites teidän shoppailut? Tai onko ongelmia vanhojen pois heitossa?

xxx

-Minna




4 kommenttia:

  1. Moi, uusilla kengillä kyllä juoksu tuntuu huomattavasti kevyemmältä ja jalat kiittävät. Keväällä juoksu uusilla lenkkareilla piristää kummasti mieltä. Onnea uusille lenkkareilla ja paljon hyviä kilometrejä Adidaksille.

    Vanhat kengät voi ottaa huonojen kelien kengiksi, piha/mökkikengiksi jne. Älä vanhoja lenkkareita roskiin heitä, kyllä niille vielä hyötykäyttöä löytyy ennen kuin ovat ihan puhkikulutetut. Lahjoita vanhat kierrätykseen, esim viime keväänä hcr:n yhteydessä otettiin vanhoja lenkkareita lahjoitettavaksi Afrikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos :)
      Lenkkarilahjoituksesta en oo kuullutkaan, täytyy selvittää olisiko missään muualla tällaista mahdollisuutta, sillä HCR jää tänä vuonna väliin. Olisi kyllä kiva saada kengille vielä niitä tarvitseva omistaja.
      Mä oon vähän anti-keräilijä eli heitän kaikki turhat pois eli en mielelläni omista kymmeniä mökkilenkkareita :D mutta keräys olis tosi jees! Kiitti vinkistä ;)

      Poista
  2. Minä suorastaan rakastan uusien lenkkarien tuoksua. Olen tänä vuonna ostanut jo kolmet kengät, joista yhdet testiksi kun maksoi vain pari kymppiä. Vanhat kengät siirrän joko vapaa-ajan kengiksi tai potkulautailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olempa hidas vastaaja :D
      Uusissa lenkkareissa on kyllä oma taikansa.. Ja eihän niitä voi koskaan olla liikaa!

      Poista