sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Vantaan maratonin kisaraportti

Ajattelin etten olisi enää tänään jaksanut kisaraporttia rustailla, sillä aikalailla tukka putkella ollaan tämä päivä menty mutta tulin kuitenkin siihen johtopäätökseen, että parempi kirjoitella kun kaikki on vielä tuoreessa muistissa, joten tässä se tulee Vantaan maratonin kisaraportti!

Eilen aamulla kello herätti 5.00; aamupala rauhassa, koiran lenkitys ja hoitoon vienti vaativat aamulta sen verran aikaa etten ehtinyt nukkua pidempään. No, aika virkeänä kuitenkin Yaris kiisi Vantaalle ja olimmekin hyvissä ajoin juoksunumeroa noutamassa. Vantaan maratonia mainostetaan Suomen nopeimpana reittinä: maratonilla juostaan neljään kertaan 10,5km lenkki, joka toden totta oli tasainen mutta edelleen pidän Berliinin reittiä "helpompana".

Ilma oli juoksun alkaessa kylmä mutta aurinkoinen, olin päättänyt juosta shortseissa ja t-paidassa mutta säärissä oli kompressiosäärystimet ja käsissä hanskat sekä komperssiohihat, pukeutuminen meni nappiin, ei ollut kylmä mutta ei kuumakaan.

Olin päättänyt lähteä juoksemaan 4.30-4.25min. kilometrivauhtia, alkuun pitikin himmailla etten olisi lähtenyt kovempaa kirmailemaan. Pääsin hyvään ja tasaisesti juoksevaan miesporukkaan, jonka mukana menin kaksi ekaa kierosta. Juoksu kulki ja vauhti tuntui aika mukavalta, kovempaa olisin päässyt mutta en uskaltanut vielä lähteä kiristelemään, matkaa olisi kuitenkin ollut vielä yli puolet jäljellä, enkä halunnut hiipua loppua kohden.

Toisella kieroksella vatsani alkoi vaivaamaan, pohdin lähes koko kierroksen aja menenkö vessaan vai en. Elämän suuria kysymyksiä siis tuli mietittyä.. Puoliväli maratonista lähestyi ja kivi mahassa alkoi vaivaamaan enemmän ja enemmän. Päätin hylätä juoksuseurani ja painelin täyttä päätä bajamajaan pikaisille "asioille". Hyvä että kävin, meinaan kivi, joka mahssa vaivasi jäi sille reissulle. Vaikka menetin aikaa ehkä 30 sekuntia, niin so what. Minun aikani ei todellakaan ole niin kova, että siinä haluaisi housuunsa paskoa. Ehkä maailmanennätys vauhdeissa olisi toinen juttu..

Puolet matkasta enää jäljellä ja vessassa on käyty, fiilis oli edelleen hyvä, päätin kiristää ja koettaa saada "porukkani" kiinni. Pikkuhiljaa saavutin heidät mutta kiristynyt vauhti tuntui hyvältä, päätin jatkaa vauhtia. Vauhtini vaihteli 4.15-4.25 välillä, ihmettelin ettei jaloissa tuntunut vielä yhtään.

Kiitos Janille kuvista :)

Viimeinen kierros koitti, vielä olisi kymppi edessä. 10km, "sehän ei ole matka eikä mikään", ajattelin. Monesti minua auttaa, että mietin kilometrimäärä ja mietin mihin asti juoksisin omalla tutulla kotilenkilläni. Ihan niin flowssa ei enää reilun 30 kilometrin jälkeen menty; jalat alkoivat olla aika puuduksissa. Päätin alkaa keskittymään vain käsiini,  jos liikuntan käsiä reippaasti, jalat tulevat perässä ja tulivathan ne.

Maaliin saavuin ajassa 3.07.59 eli uusi ennätys ja vielä toinen nainen yleisessä sarjassa! Olin erittäin tyytyväinen mutta tärkein juttu oli hyvin kulkenut juoksu, puolenvälin jälkeen alkanut vauhdin lisäys, eikä "seinä" iskenyt missään vaiheessa juoksua, vaikkei viimeisellä kympillä enää juoksusta niin nauttinut. Vatsaongelma hieman pilasi juoksua  mutta välillä ne kuuluvat asiaan.

Vantaan maratonia voin suositella nopeaa ja helppoa reittiä etsivälle, missän vaiheessa en joutunut juoksemaan ihan yksin, eikä 10,5 km lenkin toistaminen minua haitannut, ei kisoissa mitään maisemia tulla ihailemaan :D. Lokakuussa ei koskaa tule hellettä olemaan, joten kuumuus ei pääse tässä kisassa myöskään yllättämään.Jalat ovat aika hyvin toipuneet mutta seuraavat pari viikkoa menevät aikalailla muuttotouhuissa, joten ihan hyvään saumaan tulee kevyemmät viikot. Uudesta kodista sitten katsastetaan uudet juoksumaastot ja mietitään mihin seuraavaksi mennään kirmailemaan.

xxx

-Minna


2 kommenttia:

  1. Oot sa kylla kova! Noissa vauhdeissa ma jaksan just ja just jonku 5 kilsaa :D Kohta voidaan alkaa suunnitteleen meijen kevaan kirmailuja ;) <3

    VastaaPoista
  2. Sain livenä Vantaalla seurata sun juoksua kolmannen kierroksen ajan (21 - 32 km). Olit totta vie aloittanut fiksusti, meinaan kun muiden sun kanssa about samaa vauhtia juosseiden tossu alkoi jo selvästi painaa. Sinun juoksuasento pysyi hyvin kasassa, olit hyvällä tuulella ja sun koko olemuksesta huokui pirteys :) Hurjasti onnea uudesta, tosi kovasta enkasta ***

    VastaaPoista