sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Lumi yllätti kaupunkilaisen..

Tässä nopeat höpinät (pitkästä aikaa) vielä ennen kuin lähden kahden ihanan kanssa pitämään tyttöjeniltaa, jossa tiedossa kasvonaamioita, herkkuja,juoruja.. <3.
Seitsemän työpäivää enää jäljellä ennen pientä joulubreikkiä. Nopeeta on aika mennyt mutta hyvä niin, muutaman päivän jouluvapaat tulevat kyllä niin tarpeeseen! Parina viimesenä viikkona on tullut käytettyä liian usein nukkumisaikaa "to do"-listan pienetämiseen, mikä ei todellakaan ole hyvä juttu ja pimeys on myöskin osasyynä hieman väsähtäneen olotilaan. Onneksi kohta aletaan jälleen menemään kevättä ja aurinkoisempia aikoja kohti <3.

Treenit ovat menneen ihan hyvin, vaikkei aamuheräämiset ja -lenkit olekkaan ihan parasta tällä hetkellä. Kovatehoisemmat lenkit sujuvat paremmin kuin hitaat PK-lenkit, mikä on aika jännä juttu mutta epäilen sen liittyvän vain tähän yleiseen hieman väsyneeseen fiilikseen. Eilen oli vuorossa Teivo Cupin testijuoksu, jossa on aina kiva päästä testaamaan juoksukuntoa. Tai no, kivaa ja kivaa.. 5km:n juoksu on ehkä kauheinta, mitä tiedän: se tuntuu pahalta alusta loppuun.

Kauan odotettu lumi oli saapunut lauantaiaamuksi maahan, mikä on sinänsä ihan kiva juttu mutta kyllä minua hieman harmitti, kun olisi ollut kiva päästä kuivalla asfaltilla kirmailemaan. "Viisaana" kaupunkilaisena havaitsin ettei lunta ole kuitenkaan nyt niin hirveesti tullut, että tarvitsisi nastalenkkarit laittaa, joten asicsilla lähdin kohti Teivoa ajelemaan. Ylöjärvellä oli kuitenkin täys talvi käynnissä, lunta reippaasti enemmän kuin keskustassa (yllätysyllätys!!). Alkuverkat tuntui ihan hyvältä mennä peruslenkkareilla, vaikka todella monella muulla juoksijalla oli nastat alla (siinä vaiheessa epäilin jälleen kenkävalintaani). Juoksu starttasi ja jo ensimmäisillä metreillä kaduin todellakin lenkkarivalintaani; ei minkäänlaista pitoa askeleen työntövaiheessa,. Eipä siinä kuitenkaan murehtiminen auta, vaan eteenpäin piti pyrkiä.. Yhtä tuskaa oli koko matka mutta maaliin pääsin ajassa 20.03 eli reilu 40sekkaa enemmän kuin lokakuussa. Tiedän, että muutaman sekunin voi laittaa kelin piikkiin ja  tuloksia ei voi vertailla. Hyvän treenin sain kuitenkin tehtyä, maalissa minulla oli "laattafiilis" eli en olisi kyllä yhtään kovempaa pystynyt menemään. Todella harvoin saan edes vedettyä itseäni niin äärirajoille, että meinaisi oksu tulla, eilen kuitenkin tällä saralla onnistuin. Hehhe!

Tänään olikin ihana keli juosta, aurinko pilkahti aina välillä ja luultavasti keli oli hieman pakkasella tai nollan tuntumassa kuitenkin (meillä ei ole lämpömittaria, niin mennään aina ihan mututuntumalla pihalle). Melkein olen jo unohtanut millaista olisi lenkkeillä (PK-lenkkiä) kirpakassa pakkaskelissä lumella, toivottavsti tänä talvena pääsisi sellaisen vielä kokemaan.. Vaikkakin keli oli tänään kohdillaan, niin juoksu ei nyt niin ihanaa ollut, sillä eilinen treeni tuntui vielä jaloissa, varsinkin etureisissä, mutta eiköhän ne ensi viikolla ole taas jo palautuneet rääkistä ja valmiina uuteen rääkkiin ;) hahah! Tavoitteena pystyä seuraavan 5km juokseen alle 20min, kelistä ja kengistä riippumatta.

Hyvää viikkoa!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti