sunnuntai 17. elokuuta 2014

Elojuoksu 2014

Pariin viikkoon ensimmäinen vapaapäivä, jes! On siis hetki aikaa rustailla tänne. Ensi kuussa helpottaa, kun olen saanut työpaikan muuton ja uuden tilan järkkäilyt yms. tehtyä. Ehkä on siis silloin enemmän aikaa kirjoitella.

Eilen kävin kuntoa testamassa Elojuoksussa ja matkana oli lyhyt (mutta sitäkin tuskaisempi) 11,8km. Hyvillä fiiliksillä mennään kohti syksyä; kohti puolimaratonia ja Berliinin täyttä matkaa. Aikaa minulla meni eilen 46,12 min, eli hiukan kovempi vauhti, mitä toukokuussa Mäntässä, jes! Kehitystä on siis tullut. Kirmasin naisista toislle sijalle, voittaja oli huomattavasti minua nopeampi, reippaasti yli minuutin edelle mutta juoksussa on se ihana puoli, että yleensä aina sitä kamppailaan oman ajan kanssa, eikä sijotuksella niin ole väliä. Tietty on kiva saada palkinto :D heheh!

Juoksu alkoi klo. 14, ennen sitä olin töissä, joten pikapikaa kaverin kanssa kaahasimme Elovainioon. Ihan parhaimmat fiilikset itsellä ei lähdössä ollut. Vähän väsytti ja jalat tuntuivat tukkosilta. Viimeiset pari viikkoa on ollut töissä todella kiire, tuntuu, että kaikki ihmiset ovat menneet jumiin :D eli pienen pienillä tauoilla olen työpäivät hieronut. No, itsehän sitä kalenterinsa täyttää eli ei auta kuin peiliin katsominen. Hahha! 

Väsymyksestä huolimatta lähdin painelemaan 4min kilsavauhdilla eteenpäin. Alkuun tuntui todella hyvältä ja juoksinkin hieman alle 4.min vauhtia. Ilma oli hyvä, ei ollut liian kuuma ja mukavia varjokohtia oli matkan varrella. Kuuden kilometrin paikkeilla alkoi kuitenkin jalat painamaan entisestään ja vauhti tippui varmaan 4.10 hujakoille. Jäin jälkeen kahdesta muusta juoksijasta, joiden vauhtiin olin lähtenyt. Yksin juoksu oli kyllä puuduttavaa, tuntui etten millään jaksa pitää vauhtia. Varmaankin jossain kahdeksan kilometrin paikkeilla, sain taas energiaa lähtee juoksemaan lujempaa ja sillä mentiin loppuun asti. 

Sykkeitä en matkan aikana katsonut, en halua laittaa turhaa energiaa kellon kanssa säätämiseen. Välillä vilkuilen vauhtia ja that's it. Hieman siis järkytyin maalissa, kun katsoin kellosta matkan datan. Keskisyke 168 ja maksimissaan oli käynyt 195!! Mitä hittoa.. Viimeksi minun maratonilla keskisyke oli 167 ja edellisessä 10km kisassa keskisyke oli 190. No, ilmankos maalissa ei ihan ollut niin kuollut olo kuin viimeksi..:D En tiedä miten paljon lujempaa olisin pystynyt juoksemaan, vai olisikonko edes pystynyt.. Aina jälkikäteen sitä miettiin, että "hitto, olis voinu vähän kovempaa vetää.." Mutta oikeesti!?!? En tiedä, eikä sillä nyt niin väliä, pääasia oli, että juoksin ja kaikki sujui hyvin! Juostaan sit ens kerralla kovempaa!

Meillä on niin kivaa <3


Maalissa heti palkkari ja tietysti ilmoitus Ramille ajasta..


Mä tykkään keräillä näitä pyyhepalkintoja :D

Olin hirmu ylpeä, kun ystäväni juoksi puolikkaan Elojuoksussa aikaan 1.39 ja toiselle sijalle naisista!!! Hänellä on ollut paljon vastoinkäymisiä rasitusvammojen kanssa viimeiset puolitoista vuotta, joten ihan mieletön parannus puolikkaan ajalle, vaikkei hän ole edes kauaa ehtinyt treenaamaan terveenä. Luvassa siis huikeita tuoksia häneltä <3.

Loppuun vielä kaupunkiasumisen ylistystä; voi lähtee leffaan ihan noin vain extemporee. Paras palautus väsyneille koiville oli iso karkkipussi makuunista ja Expendables 3; kaksi tuntia armotonta ampumista, hauiksia ja testosteronia..

Mässypussi oli niin iso, ettei se mahtunut kuvaan..xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti