sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Välineurheilja part I

Juoksuhan tunnetaan helppona ja halpana harrastuksena. Jokainen osaa juosta ja lenkille pystyy menemään, oli tilillä rahaa 10 tai 1000 euroa.. Itse allekirjoitan kyllä tämän mutta kun juoksuun hurahtaa kunnolla ja haluaa saada siitä mahdollisimman paljon irti, niin yllättävän paljon rahaa saa kaikkiin releisiin kulumaan. Eniten olen tainnutkin ostaa urheiluvaatteita muutaman vuoden aikana.. Shortseja ei ole koskaan liikaa eikä toppeja.. Niitähän siis tarvitsee olla kaikissa kirkkaissa väreissä.. Silti tuntuu, että aina minulla on ne samat topit ja shortsit käytössä, hahaah! No, en mielestäni kuitenkekaan älyttömyyksiä törsäile urheiluvaatteisiin, ei se nyt niin  justiinsa ole jos kengät ja toppi ei lenkillä mätsää (pääasia että kaikki vaatteet ovat värikkäitä). Muutenkaan naama punaisena, räkä/kuola poskella ei tunne itseään maailman kauneimmaksi.. :D Menen treenaamaan, en näyttämään mahdollisimman hyvältä..

Ajattelin muutaman postauksen ajan olla hieman materialisti ja kertoa mitkä ovat minulle ne MUST -tarvikkeet juoksua ja treenausta ajatellen. Kengistä olen aijemmin keväällä kirjoittanut täällä, joten nyt ajattelin höpistä vaatteista! Millaisilla vaatteilla on siis hyvä juosta. Tietysti tämäkin on makuasia mutta itse sanoisin, että mahdollisimman vähillä :D. hahah! Minulla ei ole minkäänlaisia paljasteluhaluja muille mutta mielestäni lenkki minishortseissa ja topissa on parasta! Alkuun voi olla pikkaisen viileä mennä pihalle mutta kun lähtee kirmailemaan, niin kroppa lämpiää ja juoksu sujuu todella hyvin, kun ei vaatteet turhaa hiosta päällä. Lisäksi kesällä (huom! näillä keleillä) on oikeen kiva kun saa vähän rusketusta, sillä kuka nyt jaksaa maata rannalla käristämässä itseään. ;)

Mielestäni moni juoksija tekee virheen ja pukee aivan liikaa päälle. Pitkissä trikoissa ja pitkähihaisissa-paidoissa juostaan, vaikka ulkona olisi reilu 15 astetta lämmintä! Siis ihan hirveä soija päällä, eikä juoksu kulje! HCR:ssäkin osa juoksi trikoot ja shortsit päällekkäin, pitkähihainen ja takki päällä.. Minulla oli minishortsit, kompressiosäärystimet ja t-paita, silti oli hirvee hiki!

Urheiluvaatteet ovat urheilua varten eli jätä ne puuvillakuteet arkielämään, mikään ei ole kauheampaa kuin hiestä märkä puuvillapaita, joka painaa päällä. Tiedän, se treenitoppi maksaa joku 40e (tai enemmän), eli aika paljon mutta kyllä se on miljoona kertaa parempi lenkillä kuin henkkiksen vitosen puuvillatoppi. Ihana urheiluvaate on hyvä palkinto ja motivaattori, kun jokin tavoite on saavutettu palkitse itsesti hyvällä urheiluvaatteella!

"En ikinä pue juoksutrikoita päälle.." Jep, tämän lauseen minäkin ole sanonut mutta kun ensimmäisen kerran juoksin trikoilla, niin en muilla enää edes suostu juokseen. Collegehousut ja verkkarit eivät ole tehty juoksuun! Ainakaan pitkälle lenkille, jotain hokihölkkää voi niillä varmaan harrastaa. Panosta siis syksyllä ja talvella kunnon juoksutrikoisiin, niin lenkki voi sujua talvellakin paremmin. Tiedän, ne on kaameat makkarankuoret ja kaikki "läskit" ja "selluliitit" näkyy mutta sinä itse kiinnität niihin 1000 kertaa enemmän huomiota kuin muut..

Toppi sen olla pitää! En ole t-paita ihmisiä, kyllä minulta miljoona t-paitaa löytyy mutta edelleenkin rakastan toppeja, varsinkin treenatessa. Ällöttää kuin kainalot hikoo ja on t-paita, topissa kainalossa ei ole kangasta, niin ei tule hikiläikkiä, en tiedä mistä tämäkin ällötys on peräisin ja hieman olen t-paita kammostani päässyt yli: muutamalla lenkillä t-paita on ollut päällä. Toinen kammotus minulla on juosta kisoista saaduilla paidoilla. Paidat ovat yleensä hyvää teknistä-materiaalia ja niissä on hyvä juosta mutta tuntuu siltä, etten halua kaikille näyttää: "heei mää oon juossu maratonin.." Vaikka kaikkihan kisat ovat hienoja suorituksia ja itse en häiriinny jos muut juoksevat "kisapaidoilla" mutta minulla on niihin(kin) kammo, josta toki olen myös yrittänyt eroon ihan hyvin saavutuksin. Varmaankin tämä suomalainen ujous on taustalla: "kauhee jos joku ajattelee, et luulen olevani tosi kova, kun oon juossut maratonin..." :D eikai kukaan edes ajattele näin! :D

Pelkillä urheiluliiveillä ei osaa lenkkeillä myöskään, vaikka siinähän mahakin näkisi aurinkoa ja rusketusrajat olisivat pienemmän.. Ei pysty, kauhea mahakompleksi! Tietystikkään vatsa ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta se pääsisi näkemään päivänvaloa ;) heh! (Poikkeuksena tietysti serla-hölkkä ja Intian lenkit mutta sillon lämpöasteita oli niin paljon, että olisi voinut olla vaikka alasti). Mutta jos vatsakompleksi ei vaivaa niin kesällä vaan hölkälle vatsa paljaana, niin ei tarvite rannalla löhötä rusketusta metsästäen, vaan saa sen ruskean värin hyvän treenin kylkiäisenä!

Pahoittelen, että tuli pelkkää tekstiä.. Tähän olisi muutama foto sopinut mutta laiskana ihmisenä en ole saanut aikaseksi ottaa itsestäni lenkkikuvia  ennen/jälkeen treenin tai selfietä tai belfieitä ;). Ehkä ensi kerralla sitten!

Nyt shoppailemaan, alennusmyynnit ovat vielä päällä!

xxx

-Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti