maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hellelenkkeilyä ja mökkiviikonloppu

Ihanan rentouttava viikonloppu takana! Hellettä, lepoa, ruokaa, pihalla syömistä ja vähän myös juoksua, siitä oli viikonloppu tehty. On se jännä, miten paljon pääseekin rentoutumaan, kun lähtee edes 24 tunniksi luonnon ja hiljaisuuden keskelle. Harmi vain, kun itselle tulee aina järjestettyä viikonlopuiksi niin paljon ohjelmaa, ettei mökille tule mentyä kuin kerran tai kaksi kesässä.. No, ehkä ensi kesänä sitten varaan hieman enemmän vapaita viikonloppuja..

Viikonloppu kun oli vapaa töistä, niin tuli ensimmäistä kertaa koettua lenkkeily kuumassa, (työpäivinä kun olen suhteellisen aikasin lähtenyt juokseen, niin keli on ollut vasta lämmintä). Minun energiatasoihin en ole huomannut helteen vaikuttavan, jaksan kyllä juosta mutta lauantain VK-lenkillä huomasin, että sykkeet kohoaa nopeasti ylös vaikkei vauhti ole vielä päätä huimaava.. Vauhtiennätyksiä ei ihan ole lenkeillä tullut tehtyä ;) mutta varmasti hikiennätykset on rikottu jo moneen kertaan, kroppa on kuin suhkusta tulleella, ihan lits-läts-märkä :D.

Olen siis enemmän kuunnelut kroppaa kuin seurannut sykkeitä, mökillä kävin sunnuntaina aamupäivällä vetämässä perus sunnuntain pitkän lenkin. Unohdin kuulokkeet kotio, joten juoksu suoritettiin vain omien ajatusten kanssa, joka olikin yllättävän "ei niin kauheaa"..  Ehkäpä voisin jatkossakin olla aina välillä hiljasuudessa (toki kaupungissa on hieman haastavempaa olla hiljasuudessa).
 Ohjelmassa luki 25km mutta tein hieman arviointivirheen ja lenkin pituudeksi tulikin reilu 27km. Vau, kulki todella hyvin, vaikka aurinko paahtoi koko matkan, lisäksi mökkitiet ovat tunnetusti mäkisiä ja lenkki olikin aikalailla ylös-alas-maastoa. Sykkeet lopussa huiteli aika korkealla mutta fiilis oli hyvä, niin hölköttelin loppuun tavallista korkeammilla sykkeillä. Muutenkin pelkkien sykkeiden/ vauhdin tuijottelu on stressaavaa, kyllä sitä välillä on parempi kuunnella vain kroppaa, varsinkin kun juoksua on tullut jo pari vuotta enemmän tai vähemmän tehtyä, niin tuntee jo oman juoksufiiliksensä hyvin!

Ilman nestettä ei kuitenkaan pitkille lenkeille kannata lähteä, osasyy sunnuntain lenkin hyvää jaksamiseen, helteestä huolimatta, on varmasti mun lemppari urheilujuoma Herbalifen Prolong. 0,5l juoma riitti vallan mainiosta kahden ja puolentunnin lenkkiin, eikä energiat päässeet loppumaan. On se vaan niin huipputuote <3.

Vähän vielä viikonlopun fiiliksiä:

Selfie: minä ja Chili

Aurinkoa, kylmää yrttijuomaa ja hyvä kirja <3

Aamupala pihalla

CHILI 5 VUOTTA <3

Ruokaa

Vähän herkuttelua

Chilin lempipuuhaa: kepin nouto järvestä.. En tiennyt amstaffia noutajaksi ;)Aitassa oli ihanan viileä nukkua


Maisemaa

Mökki <3


Lämmintä viikkoa!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti