torstai 1. toukokuuta 2014

Uudet lenkkarit

Joka keväinen perinne on ollut ostaa uudet lenkkarit ja niillä on ollut hyvä startata kesän lenkkeihin ja tapahtumiin.. Miksi siis mutta hyvää perinnettä?! Niinpä tänäkin keväänä uudet lenkkarit saivat kodin ja oho, tuli samalla kertaa ostettua kolmet :D. Valitettavasti tarjous ei ollut "kolmet kahden hinnalla" vaan ihan kaikki maksoi normaalin summan.

Olen lukenut joskus, että lenkkarit olisi hyvä vaihtaa 1000km välein, ei kai kukaan nyt niin tarkasti laske.. En minä ainakaan. Aikaisemmin, kun en niin ahkerasti kirmaillut niin riitti, että ostan kerran vuodessa. Nyt tarvitsee lenkkarit uusia kaksi kertaa vuodessa ja voi että, kun sitä odottaa jännityksellä minkä väriset kengät nyt saa!


Herkun väriset trainerit <3


Miten sitten löytää juuri ne oikeat!? Jaa-a, siihen on vähän paha vastata. Itse olen tykästynyt Asics trainereihin ja sitä malllia on tullut ostettua 4 paria. Joka kevät malliin tulee jotain uutta ja "parempaa" mutta minä en ole mitään muutosta  huomanut (mä vaan juoksen).

Suosittelen hieman näkemään vaivaa lenkkareita ostaessa, lukea esim. "lenkkaritestejä" (Juoksija-lehdestä löytyy AINA keväisin), kysellä "konkarijuoksijoilta ja tietysti itse testaamalla eli aina ensimmäisellä kerralla ei välttämättä onnistu. Kaupassa kengät saattavat tuntua hyviltä mutta muutaman lenkin jälkeen voi huomata huonoja puolia. Muista siis juoksennella kauppaa ympäri, kun testailet juoksumonoja ;). Tietysti urheiluliikkeen henkilökuntaa kannattaa hyödyntää! Valitettavasti aina ei myyjä tiedä kovinkaan paljon mutta itse olen viime aikoina saanut hyvää palvelua niin Intersportista kuin Stadiumistakin.
Olen vuosien varrella kokeillut monet Brooksin kengät, muutamat Niken lenkkarit ja kyllä nekin on loppuun kulutettu mutta kyllä niistä se "jokin" puuttui.. Trainereihin päädyin, kun juoksijaystäväni niitä suositteli ja taitaapi trainerit olla suosituin maratonkenkä eli massan mukana mennään ;). 


Uuden uutukaiset rakettijalkineet


Lenkkareitahan olisi hyvä olla muutamat erilaiset. Nyt ostin Asicselta huippu kevyet Asics hyperspeed 6 kengät ja me like <3!! Ihan mahtavat kengät vetoharjotuksiin ja nopeisiin lenkkeihin. Nää kengät painaa 140g eli ei paljon mitään. Tukee kengässä ei juurikaan ole eli en suosittele ihan aloitteleville juoksijoille, nilkan  ja jalkaterän lihaksia täytyy osata käyttää näissä kengissä. Mutta hyperspeedeillä pääsee lähes lentämään! Olen tässä pohtinyt, että uskaltaisko näillä "rakettikengillä" lähtee tarpomaan HCR:ää läpitte.. Vaikeita päätöksiä! :D


Näillä tehdään tänä kesänä ennätyksiä ;)


Ihanaa, kun muoti on kerrankin mukavaa ja sopii minullekin kuin nenä päähän! Eli nykyinen lenkkarimuoti! Nike free:t ja muut lenkkarit ovat nyt niin pop katukuvassa. Ei tarvitse enää yhtään häpeillä kun kirmaa kaupungin läpi soprttisissa vaattessa ja lenkkareissa :D! Mikä parasta näissäkin on niin ihania värejä <3.
Arvaatteko mun lempivärin?! Pinkit connarit ja Sveat löytyy myös..Nyt siis vaan shoppailemaan lenkkareita ja kaikkia muita sporttivaatteita, hienot releet lisää vauhtia, trust me  ;)!!


xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti