lauantai 3. toukokuuta 2014

Puolimaratoniin valmistautuminen

Tasan viikon päästä starttaa HCR! Kääk! Enää ei kunto juurikaan kehity eli tässä vaiheessa ei kannata hirveitä oksennustreenejä vetää.. Ensi viikko on siis todella kevyttä hölköttelyä; huomenna vielä parikymppiä mutta muuten ensi viikolla on vain pari hassua lenkkiä..

Sanotaan ettei puolikkaalle tarvitse juurikaan valmistautua.. Tottahan se on mutta suosittelen muutamia pikkujuttuja miettimään ennen kisaa.. Ensimmäisenä tietysti treenin kevennys, enää ei tehdä kunnolle ihmeitä.. Päinvastoin liian rankalla treenillä voi pilata kisan, sillä jumisilla lihaksilla on aika hankala sykkiä täysiä ;).

Mikäli jalat tuntuu painavilta ja tukkoisilta, kannattaa hieronta ottaa noin viikkoa ennen h-hetkeä, sillä käsittelystä  kestää muutama päivä palautua.. Itse katsoin kalenteriani liian myöhään ja totesin etten hierontaa saa enää mihinkään väliin mahtumaan (suutarin lapsilla ei ole kenkiä) :D. Putkirullaus saa siis riittää. Onneksi koivet ovat olleet sen verran hyvässä kunnossa ettei akuuttia tarvetta jalkojen avaamiselle ole.

Hiilaritankkauksia ei puolikkalle tarvitse tehdä, riittää, että syö säännöllisesti ja NORMAALISTI eli mitään kokeiluja ei kannata tehdä, itse viime vuonna ennen HCR:ää oli syöminen jäänyt viikolla huonolle, joten ajattelin korvata kalorivajeen viimeisenä iltana.. Ei ollut kauhean fiksu veto syödä paahtoleipää ja suklaata, (ruokia, joita en koskaan normaalisti juurikaan syö). Ei siis ihme kun vatsa reistaili..

Vettähän meidän tulisi juoda kaksi litraa päivässä. Minä olen aika tunnollinen vedenjuoja. Ennen puolikasta olen vain hieman tsempannut ja juonut hiukan enemmän. Kisapäivänä olen sitten juonut Herbalifen Hydrate -juomaa, se sisältää elektrolyyttejä, mikä nesteyttää kehon hyvin muttei pissata. Juoksutapahtumissa on aina mukavat vessajonot, joten aina plussaa jos muutama vessareissu jää väliin ;)

Kaikista tärkein valmistaumisrituaali on ottaa RENNOSTI! NO STRESS! Tietysti pieni jännitys kuuluu asiaan ;).

XXX

-MinnaEi kommentteja:

Lähetä kommentti