keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kokki kolmosen keittiössä

Ruoka, tuo ihana asia elämässä! Paljon on eri näkemyksiä mikä ruokavalio on se paras ja onko edes sellaista.. Ruuan perusideahan on olla vain meidän polttoainetta; me syömme elääksemme emme syödäksemme. Itse en niinkään välitä onko ruoka nyt niin taivaallisen hyvää, vaan minulle tärkeämpiä asioita on laadukas ja mahdollisimman puhdas ruoka mutta lähes aina meidän arkiruoka on hyvää!!! Uskokoon ken haluaa..

Kokkaaminen ei ole todellakaan minun lempipuuhaa, leivonta vielä vähemmän  mutta eineksiä en syö, joten ei auta kun tarttua kauhaan ja kokkailla muutama kerta viikossa. Loppujen lopuksi helppoahan se on, eikä aikaa mene kauaa mutta toki illalla yhdeksän maissa aloitettu ruuan teko on hieman hermoja kiristävää touhua. Ruuan meillä tekee aina se kumpi ehtii ja kerralla tehdään aina iso satsi; joskus samaa sapuskaa tulee syötyä neljä päivää putkeen. Ei haittaa, kunhan saa masun täyteen itsetehtyä ruokaa!

Haluan nyt jakaa teille yhden meidän suosikkiruuan, joka ei kyllästytä, vaikka kerralla teemme sitä suurperhesatsin 1200g.
Ja huom! Tämä ei ole mikään vähäkalorinen fitnessruoka, sillä tiedätte ettei juusto se kaikista vähärasvaisin ja -kalorisin ole mutta on se vaan hyvvöö!! Tätä mureketta kaipasimme Intiassakin!

JUUSTOINEN LIHAMUREKE


Ainekset:
700g jauhelihaa
1 kananmuna
1dl tattarilese/kaurahiutaleita/korppujauhot 
1 iso sipuli
ruususuolaa
mustapippuria tai pippuriseosta
200g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita yrttejä esim: ruohosipulia, timjamia, tai mitä mieli tekee
fetaa

Kaikki ainekset heitetään kulhoon ja sit käsillä muussataan yhdeksi mössöksi.
Lämmintä uuni 200 asteeseen ja anna murekkeen paistua siellä reilu puolituntia.

Mössö valmiina uuniin

Paremman makuinen kuin näköinen :D


Lisäkkeenä meillä vaihtelee peruna-, bataattimuusi tai bataattilohkot, muita vihanneksia ruualla on aina: parsakaali, tomaatti, kurkku. 


Tällä kertaa meillä oli peruna- ja bataattilohkoja



Jos löytyy muitakin kokki kolmosen helppoja reseptejä, niin saa kertoa! Nyt sit vaan kokkailemaan!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti