sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pitkän lenkin juomat

Wau, mikä ilma! Ihan mieletön <3. Kyllä se kesä sieltä sittenkin tuli! Sunnuntai on perinteisesti viikon paras päivä; ei töitä, ei kiirettä ja pitkän lenkin saa rauhassa juosta. Tänään pääsin lisäksi kaverin kanssa lenkkeileen ja kaksihin on aina mukavempaa!

Lämpimällä ilmalla on tärkeää huolehtia riittävästä nesteensaannista, etenkin urheillessa. Reilun tunnin treeniin ehdottomasti juomaa mukaan! Tiedän, että on todella rasittavaa ottaa juomista mukaan lenkille ja en itsekkään ole löytänyt hyvää juomavyötä, joka ei nousisi koko ajan ylös mutta mielummin kiskon välillä vyötä alemmas ja huolehdin nesteensaannista kuin lenkkeilen tuskasena pari tuntia (kokeiltu on). Juomiset otan mukaan aina yli 20km lenkille ja kuumana kesäpävänä ehkä jo reilu 15km lenkille. Aikoinaan thaiboxingia treenatessa opin olemaan juomatta treenin aikana, meillä oli kielto juoda kesken treenin.. Minun piti siis opetella treenissä juominen, nyt ei tarvitse edes tsempata siinä! :D

Omassa juomavyössäni on neljä 0,2 l puollopaikkaa mutta harvemmin otan kaikkia mukaan. Tänäänkin minulla oli vain kaksi puolloa eli 4dl juotavaa. Olen tämän neljän pullopaikan vyön kokenut huomattavasti paremmaksi kuin esim. vyön, jossa on paikka yhdelle isolle (0,5l tai 1l) pullolle, sellainen vyökin minulta löytyy ja se vasta ärsyttävä onkin!Nestehukka on inhottava kaveri lenkillä ja se voi iskeä myös lenkin jälkeen: päänsärky, heikotus ja lihaskrampit ovat ensimmäiset oireet, monesti myös (ainakin itselläni) vatsa menee totaalisen sekaisin ja pahimmassa tapauksessa voi tulla huimausta, pahoinvointia ja sekavuutta. Ei siis yhtään kiva juttu!

Vettä vai urheilujuomaa!?!? Itse olen urheilujuoman kannalla! Vesi on hyvää ja terveellistä mutta se ei ehkä pitkäksestoisessa ja rankemmassa treenissä ole se paras vaihtoehto. Urheilujuomia kannattaa testata ja kokeilla juuri itselleen sopiva valmiste.  Minun mielestä maailman paras urheilujuoma on Herbalifen 24 Prolong, joka on kehitetty juuri pitkäkestoiseen treeniin. Prolong on isotoninen hiilihydraatti-proteiini-juomaseos, johon on vielä lisätty vitamiineja. Erityisesti tämä on suunniteltu triatlonisteille, joiden treenit kestävät TODELLA kauan :D. Olen kuitenkin ajatellut, että ehkä myös nämä maratoonarin reilun parin tunnin treenit ansaisevat parasta urheilujuomaa. Prolong on ainut markkinoilla oleva, urheilun aikana nautittava valmiste, joka sisältää proteiinia eli se ehkäisee jo treenin aikana lihaskatoa ja palauttaa lihaksia vaikka suoritus ei ole vielä päättymässä. Itse olen ainakin huomannut ettei sunnuntain pitkät lenkit ole tuntuneet jaloissa enää aikoihin, tietysti olen aina ottanut juoksun jälkeen vielä varsinaisen palkkarin mutta eron huomasi selkeästi, kun aloin pitkillä lenkeillä kantamaan Prolongia pulloissa mukana.


Lyhtykestosemmassa treenissä käytän, myös Herbalifen, H3Opro-urheilujuomaa. Se on isotoninen ja  eli imeytyy heti, ei jää "hölskymään" mahaan. H3Opro:ssa on myös vitamiineja mukana.


Vielä kevyemmässä treenissä tai ihan vaan nestytykseen käytän Herbalifen 24 Hydrate -valmistetta. Intiassa tämä oli kätevä, kun lämpötila oli sen +40 astetta. Vähän kaloreita mutta tarvittavat mineraalit nesteytykseen.Hifistelyäkö? Voi olla.. Mutta minä ajattelen asian näin: annan kaikkeni treeneissä, järjestän treenamiselle aikaa ja haluan kehittyä, haluan voittaa itseni ja päästä tavoitteisiini, niin miksen siis laittaisi myös ravitsemusta kuntoon? Kuitenkin palautumisprosesissa on kyse lihasten ja elimistön ruokinnasta: siitä että keho saa tarvittavat rakennusaineet rakentaa entistä kestävempi kroppa = parempi kunto = päästä tavoitteisiin.

Varmasti on muitakin hyviä urheilujuomavalmisteita mutta halusinkin kertoa omat lempparit <3.


Aivan ihanaa ja kuumaa viikkoa!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti