sunnuntai 11. toukokuuta 2014

HCR 2014

Vuoden 2014 ensimäinen kisa on nyt sitten juostu! Helsinki City Run oli jälleen kerran hyvin järjestetty: vessoja oli hyvin, varustehuolto pelasi, matkan varrella oli selkeät kilometrimerkinnät ja työntekijät olivat ihanan ystävälisiä ja kohteliaita. Tällä kertaa uskon matkankin olleen oikean mittainen ;). Valokuvia unohdin ottaa, kisajännitys oli varmaan niin kova mutta eiköhän tapahtuman nettisivuilta löydy runsaasti kuvamateriaalia. Tapahtumassa oli  kuulemma16000 osallistujaa ja HCR taitaakin olla Suomen suurin juoksutapahtuma.

Sitten itse juoksuun. Luultavasti ensimmäistä kertaa, koko matkan ajan tuntui hyvältä ja jalat toimivat hyvin eikä väsyys iskenyt niihin ollenkaan. Alkuun lähdin suhteellisen kevyesti, tuntuikin, että jokainen juoksija ohitti minut.. Hermot onneksi kesti ja juoksu rullasi. Parin kilsan jälkeen uskalsin jo vähän ottaa vauhtia lisää ja lisää.. Aika tasaisella vauhdilla juoksin koko matkan, 16km:n jälkeen koetin vielä vähän kiristää, monet selät tuli ohitettua ja viimeiset kaksi kilomertiä paahdoin sitten vielä vähän lujempaa; kiintopisteenä aina joku kanssajuoksija, joka piti ohittaa (toimiva kikka). Toinen hyvä keino on kun väsymys alkoa hiipiä: koettaa vain keskittyä askeltamaan rullaavasti ja liikuttelemaan käsiä jalkoijen tahtiin, minulla se toimii! Ei vain yksinkertaisesti anna väsymyspeikon hiipiä ajatuksiin!

Loppuaika oli 1.36.12. Keskivauhti oli 4.31min./km. Hitto, minuutti jäi tavoiteesta mutta yllättävää kyllä, ei harmita yhtään! Maalissa oli niin hyvä fiilis, hymyilytti ja pystyin keposesti kävelemään ehkäpä jopa tuntui, että matka loppui kesken ja todellakin juoksunälkä jäi. Edellinen kisa minulla oli viime syksyn Pirkan hölkkä, joka olikin elämäni hirvein taival! Sillon saavuin maaliin itkien ja ihan loppu, sen jälkeen kesti varman reilu kuukausi laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä lenkille.. Sitä, jopa pohti lajin vaihtoa silloin! Minulle oli siis todellakin iso juttu saapua maaliin hyvällä fiiliksellä. Innokkaana sitä jo odottaa seuraavaa lenkkiä! ;)

JEAH! Punaisena mutta iloisena maaliin!


Ilman damagea ei tiestystikkään selvitty, hyperspeedeissä en ole sukkia käyttänyt mutta olisi pitänyt eilen ne laittaa! Kantapäät menivät auki niin pahasti, että lenkkarit ovat yltäpäältä veressä :D ja tietysti kaikissa kengissä käveleminen sattuu nyt.. Lisäksi pikkuvarvas sai itsensä kokoisen rakon kylkeensä. No, eiköhän ala parissa päivässä helpottamaan. Jalat voivat muuten hyvin, pieni väsymys on juoksurutistuksen jälkeen mutta tänään kävin vesijuoksemassa kevyesti tunnin ajan ja treeni palautti jalkoija hyvin. Huomenna sitten pääsee vielä hierontaan, niin eiköhän koivet ole sitten kunnolla palautuneet!

Kotiin saavuttuani kävimme hakemassa Panco Villasta herkkuruuat ja Makuunista karkit <3. Kalorit ainakin saatiin näin kohdilleen, luultavasti päästiin aikalailla vielä plussan puolelle kalorisaannissa :D Mutta ei haitta! Välillä on hyvä vähän herkkuövereitä harrastaa, eikös niin!?

Tietysti rankan urheilusuorituksen jälkeen vastustuskyky on laskenut, joten pari seuraavaa päivää flunssat helposti iskevät päälle. Täytyy siis muistaa syödä hyvin, pukeutua lämpimästi ja vältellä flunssaisia ihmisä eli siis olla vaan suojatussa bunkkerissa pari päivää.. Hehhe! Eiköhän maalaisjärjellä mennä eteenpäin!

Seuraava juoksuhan sitten on 14.6 Forsassa. Maraton pitäisi silloin mennä 3.30, se tavoite on pysyy! Onnistunut puolikas ei tarkoita sitä, että nyt saisi sitten vain lepäillä. Ahkeraa treenaamista, sillä maraton on aina maraton! 42km ja siinä ei voi tulla hyvällä fiiliksellä maaliin, silloin pitää sattua ja juoksun olla tuskaa :D!!

xxx

-Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti