sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viikon fiiliksiä ja ikiliikettä

Aloitan taas postaukseni sanoillla: "ompa ollut kiire viikko" :D mutta totta turisen, ei ole paljoa tarvinnut miettiä mitä tekee, kotona illalla kun 19.30 jälkeen pääsee ovesta sisälle.  Luin jostain, että olisi hyvä rauhoittua 2-4 tuntia ennen nukkumaan menoa.. apua :D Mä olen tyytyväinen jos on puoli tuntia aikaa huilata.. Ehkä määrä alkaa lisääntymään, kun ikää tulee ja siitä puheen ollen mulla on synttärit ylihuomenna!!! Sitten olen lähempänä 30 kuin 20!! Kääk! 

Treenit ovat kulkeneet hyvin ja olen kaikki ohjelmaani treenit ehtinyt tehdä, vaikka yöunet ovat supistuneet 7-6 tuntiin. Joululoma teki kyllä terää, paljon enemmän virtaa arkieälämässä kuin kuukausi takaperin.. Toinen oikeasti toimiva juttu on kirkasvalolamppu! En halua enää koskaa olla ilman sitä, My new BFF <3. Aamuisin, kun muut ihmiset menevät silmät ristissä kahvinkeittimelle, minä menen lampulleni ja virkeys on taattu, kun 20min. paistattelee sen vieressä, samalla  hörppien pirtelöä ja yrttijuomaa. 

Talvi saapui viimein ja juoksu on hieman haastavempaa. Pakkanen on aika kova juttu keuhkoille, joten nyt saa olla tarkkana ettei sairastu. Tänään huomasin pitkällä lenkilläni, että -10 asteessa on todella paljon vaikeampi hengittää ja sykkeet ovat hieman korkeammat kuin yleensä. Hyvä puoli on, että pakkanen kehittää hengityselimistöä paremmin eli kesällä ollaan sit kovassa iskussa ;). Juoksua ei siis todellakaan tarvitse unohtaa talvella! 

Eilen olin koko päivän koulutuksesssa, joten yhteistreenit jäivät minulta väliin. Omatoimisesti lähdin illalla kirmailemaan ja voin rehellisesti sanoa, että oli hilkulla etten valinnut lenkin sijasta makuunin karkkeja ja kiinalaista ruokaa.. Lunta tuli reippaasti ja muutenkin klo.5 herätys painoi päälle mutta siinä sitten paistattelin lamppuni vieressä hetken ja mietin ensi kesää: jos meinaan tavotteisiini päästä niin ei ne karkkia syömällä tule! Lenkkarit jalkaan ja menoksi. Arboretumissa juoksin 5x1000m vetoja puoli yhdeksän aikaan lauantai-iltana, ei kai sitä tyttösellä parempaa puuhaa voi olla?
Yleensä en jaksa treenatessa kuvia ottaa mutta nyt oli sen verta voittajafiilis vetojen jälkeen niin pari kuvaa oli pakko napsasta. Ennätysaikoja ei tullut, oli sen verran eksoottiset olosuhteet (seliseli) :D. Aloitan ohjaamaan toista vanhuksille suunnattua jumppaa tiistaisin Ratinassa (Ikiliike-ryhmää), erityisesti olisi tarkoitus saada liikkeelle vähän liikkuvat vanhukset. Ikiliike -ryhmät toimivat koko maassa, joten eilen olin juuri tätä jumppaa koskevassa koulutuksessa. Huomasin miten suuri ero ikäihmisissä on.. Olin nuorimmasta päästä koulutuksessa, sielä moni oli reippaasti yli 50 jopa 60-70 hujakoilla.  Vitsi, kuinka pirteitä ja energisiä itsestään koko ikänsä huolta pitäneet ihmiset ovat <3. Ihan mieletöntä, moni parikymppinenkään ei heidän tahdissa pärjäisi! Nämä supermummot sitten jumppauttavat lähes oman ikäistä porukkaa.. Sellainen mummeli minäkin haluan olla :D. 

Vanhuksia on monen moisia mutta selvästi paljon harrastavat ovat ihanan myönteisiä ja energisiä, he eivät valita turhia vaikka iän myötä toki vaivoja tulee ja heillä on mahtava huumorintaju, lisäksi tärkein: osaavat nauraa itselleen, mitä meidän jokaisen tulisi varmasti opetella..

Tavoite on siis saada ryhmästä kevääseen mennessä joukko pirtsakoita mummeleita ja pappoja, elleivät he vielä ole. Siinä ohella sitten parantaa kuntoa ;).

Aurinkoista ja talvista viikkoa kaikille!!


xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti