tiistai 31. joulukuuta 2013

Asenteella kohti vuotta 2014!

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä pikakelata vuosi läpi, mitä hyvää ja huonoa on tapahtunut ja miten tapahtumat ovat kenties kasvattaneet sinua vai ovatko? Vitsi, oon niin ilonen, kun kirjotan tätä blogia! Kyllä sitä aina on vähän miettinyt vuotta taaksepäin mutta nyt minä ihan tein tätä postausta varten pienen mindmapin ja pohdin tämän vuoden kohokohtia. Tulee paljon paremmin pohdittua omia juttuja tämän blogin ansiosta!

Vuoteen 2013 on mahtunut paljon iloa ja naurua mutta tietysti vastakohtana myös paljon surua ja kyyneliä. On ollut hetkiä, kun voisi pahkahtua onnesta ja toisaalta räjähtää vihasta :D. Mutta sellastahan se elämä on; iloa ja surua. Asenteella voit vaikuttaa siihen , kumpaa tunnetta koet elämässäsi enemmän.. Voisko sittenkin käydä niin, että ensi vuosi onkin iloisempi?!?

Minä haluan keskittyä iloisiin ja hyviin juttuihin, monesti huonoistakin asioista tulee lopulta hyviä asioita.. On se vaan jännää. 2013 tapahtui minulle paljon isoja juttuja mm. työkuviot muuttuivat paljon, muutto uuteen kotiin, Herbalifen koulutusmatka Saksaan, oman kropan "löytäminen" ja kuuntelu.. Esimerkiksi työpaikan vaihto oli todella pelottava tapahtuma, lähdin tutusta ja turvallisesta paikasta, en ollut lainkaan varma pärjäänkö "yksin".. Tavoitteeni oli saada kalenterit täyteen ja päätin keskittyä vain hoitamaan asiakkaat hyvin. Ei siinä parane jäädä pohtimaan "mitä jos"-ajatuksia.. Joten hyvällä astenteella kohti tulevaa mentiin, hyvinhän siitä sitten kävi ja tavoitteet on saavutettu. Maailmassahan mikään ei koskaan ole varmaa, joten töitä täytyy edelleen tehdä ja paljon :D. Haluan vielä sanoa, että olisin varmasti ollut tyytyväinen vaikka olisin edelliseen työpaikkaan jäänyt mutta en ehkä olisi oppinut itsestäni niin paljon asioita, mitä nyt olen huomannut..Hyppy tuntemattomaan epävarmuteen on yleensä se kaikista kouluttavin tapahtuma. Eikä se välttämättä tarkoita työpaikan vaihtoa vaan muutoksia voi tehdä muillakin elämän osa-alueilla!

Treenaamisen vaikuttavin asia oli kropan löytö ja kuuntelu. Pääkoppa on niin sitkeä ettei kroppa pysy mukana. Opin, että jos ei jaksa mennä lujaa niin sit voi vähän himmata.  Ja hei, älkää ymmärtäkö väärin, minä olen parhaimmillani, kun olen vähän stressissä ja on paljon puuhaa! Se on mahtavaa ja sopii minulle mutta stressillekkin turtuu ja ei itse ehkä huomaa, kun kroppa alkaa olemaan lopussa. Syksyllä tuntui, että olen ihan luuseri, kun en nyt toista maratonia juokse.. Mutta nyt olen onnellinen, että himmasin, treenit ovat sujuneet paljon paremmin ja nyt olen keskittynyt vain voimaan hyvin, en pelkäämään ja ajattelemaan "apua jos tuun kipeeks"! Tämän asian oivaltaminen toi tullessaan terveen 1/4 vuoden eli hyvillä mielin mennään ensi vuotta kohden :).

Uuden vuoden lupaus! Onko sinulla jo se? Monesti, kuulee ettei halua edes luvata mitään, kun sen rikkoo kuitenkin. Juuri näin, asennehan on täys kymppi! :D (ollaan siis sarkastisia). Jos jo luvatessa mietitään, että ei tuu onnistuun niin voin taata, että ei kyllä onnistukkaan!Oman  vuoden 2014 olen luvannut  pyhittää terveydelle ja itsensä kehittämiselle (niin henkisen kuin fyysisen kunnon kehitystä!). Hehhe, aika ympäripyöreästi sanonnut! Tarkennan myöhemmin mitä kaikkea pitää sisällään ;)

Kerro lupauksesi ja tavoitteesi muille. Sinun on helpompi luistaa tavoitteistasi kun et niitä muille jaa. Ihminen on TODELLA hyvä keksimään tekosyitä, varsinkin itselleen. Muille ihmisille onkin hieman haastavapi sanoa, että nyt ei ehdi urheilla kun tämä sohva nyt vain kaappasi minut syleilyyn eikä päästä pois tai sitten nää herkut vaan juoksee mun suuhu enkä sen vuoksi pysty esim. laihtumaan.. Ja mitä sitten jos joskus ne herkut juoksee suuhun ja sohva kaappaa? seuraavana päivänä on taas uusi mahdollisuus lunastaa lupaukset!

Asenne on se tärkein avain lupausten ja tavotteiden pitämiseen! Keskitytään onnistumaan eikä epäonnistumaan. Vaikka kaadutaan moneen kertaan niin noustaan ylös entistä vahvempia, eikä jäädä vellomaan itsesääliin ja omiin kompurointeihin. Me kaikki kaadumme joskus, ihan jokainen ihminen, mutta emme vain näe toisen kaatumisia niin selkeästi kuin omia. Tietysi toisessa ääripäässä jotkut näkevät vain muitten kaatumiset, koska itse seisovat paikoillaan, sillä siihen on helppo jäädä muita eteenpäin kulkevia arvostelemaan!

Ettei mene liian deepiksi niin tähän väliin pakko hehkuttaa! Tänään postimies toi mulle paketin! Oon ollut niin kiltti tyttö, et ostin itselleni uudet UGG:it. Parhaimmat talvikengät ikinä <3. Nyt saa sit se lumi ja pakkaset tulla.Näihin syvällisiin ja pinnallisiin tunnelmiin toivotan sinulle ihanaa uutta vuotta! Tehdään paljon lupauksia ja kerrotaan niistä kaikille!!


xxx

-Minna

2 kommenttia:

  1. Inspiroiva postaus :) Mun tavoitteena on opetella kuuntelemaan itseni kokonaisvaltaisesti enemmän sekä tehdä tärkeäksi kokemiani asioita. Näillä mennään :)

    VastaaPoista