sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Motivaatio..

Tänään ajattelin höpötellä siitä kuuluistasta ja ihmeellisestä asiasta kuin MOTIVAATIO.
Monesti törmään kysymysiin: miten jaksan/viitsin/ehdin treenaamaan säännöllisesti!? Vastaan aina, että kyllä sitä vaan ehtii kun päättää ehtiä! Niinhän se on mutta miten sitä sitten päätetään ehtiä, kun kalenteri huutaa merkintöjä? Jaa-a. Itsekkin juoksen kilpaa kellon kanssa melkein päivittäin, niin olisi kyllä kiva löytää se viisasten kivi, joka kertoisi miten olisi kaikista järkevin tapa rytmittää päivää.

Olen nyt reilun viikon treenannut säännöllisesti ja tehnyt treeniohjelman mukaan kaikki mutta kuukausi ennen sitä oli ihan jotain muuta kuin lenkkareitten solmimista..
Oli viiden päivän "kesäloma"/koulutusreissu Kölnissä, muutto uuteen kämppään, töitä kuusi päivää viikossa ja joka päivä kympistä kahdeksaan tai yhdeksään. Olisi siinä kyllä ehtinyt lenkillä käymään mutta ei jaksanut enää illalla eikä aamulla jaksanut nousta niin aikasin ylös, että olisi lenkille ehtinyt.
Tietysti Chilin kanssa piti lenkkeillä ja touhuta mutta omia treenejä en tehnyt, ei huvittanut.

Joka vuosi se iskee aina samoihin aikoihin eli siis pimeys, joka imee kaikki mehut!! Sitten pitää valita jääkö sinne sängynpohjalle vai taisteleeko vastaan.. Päätin taistella!
Motivaation kävin hakemassa takaisin Teivo Cup-kisasta. Teivo Cup oli 5km kisa, joka siis juostaan täysiä :D. Numerolappu rinnassa aina auttaa, ainakin minua, saamaan vielä enemmän irti itsestään kuin saisin yksin lenkillä. Lisätietietoja teivosta http://teivocup.blogspot.fi/ itse ajattelin mennä uudestaan juoksemaan kisan myös tässä kuussa, oli siistiä, kun suoritus kesti meikäläisellä 22.21min. se on pikkasen vähemmän minutteja kuin puoli maratonissa tai kokonaisessa..

Kisa oli minun tapa hakea motivaatiota mutta muitakin keinoja on. Esimerkiksi motivaatiovideot, joista avopuolisoni hakee treenimotivaatiota. Mulle kolahti erityisesti vierellä oleva video. Tuon kun katsot illalla, niin et malta odottaa aamua, jolloin pääset lenkille ;). Kyseinen viedo myös inspiroi blogin nimen:
minulle rise tarkoittaa aamulla aikaisin nousemista lenkille, aamut ovat parasta treeniaikaa <3.
Shine tarkoittaa loistamista eli pyrin aina hymyilemään ja "loistamaan", haluan että on pieni mahdollisuus piristää jonkun ihmisen päivää. Myöntistä energiaa ei ole koskaan liikaa!
Run on tietysti juoksemista.
Siinä oli täydellinen nimi blogilleni <3!!

Kaleneriin merkkaaminen tuo myös motivaatiota tai ylipäätäsä asian kirjottaminen ylös auttaa päätöksen pitämisessä. Mulla on A4 kokoinen kalenteri, jossa on lähes kaikki asiat. Merkkaan aamulle aina treenit, tietty asiakkaat eli työt on kalenterissa lisäksi illalle olen merkannut TO DO-listan. Aina kun hommat on hoidettu vedän tehtävän yli ja kivi putoaa hartioilta :).
Yhdessä vaiheessa kirjoitin jopa ruoka-ajat kalenteriin, jotta muistaisin syödä eli jos ei "osaa" syödä päivisin niin kalenteriin vaan ylös!

Ihmisellä menee noin 21 päivää oppia uusi juttu eli kun jaksat noin kuukauden noudattaa jotain asiaa niin sen jälkeen se on jo rutiini. Pätee siis syömiseen, liikuntaan yms.. Se on vaan jännä juttu, että ihminen laiskistuu jo muutamassa päivässä, ei oo helppoo meillä tämä eläminen..

Muistetaan kuitenkin välillä myös levätä! Onneks meikäläisellä on hyvä malli Chilppa se osaa olla stressaamatta turhista!


Ihanaa viikon alkua ja etenkin huomiselle hyvää maanantaina :).

xxx

-Minna

1 kommentti: