perjantai 1. marraskuuta 2013

Mistä kaikki alkoi part II

 Historiahöpötys jatkuu...Mutta nyt keskityn olennaiseen eli miten aloitin juoksun konkreettisesti.. Pahoittelen  etten kaikkea muista, sillä "eka" juoksulenkkini oli muistaaksen vuonna 2002 eli pari vuotta on siitä vierähtänyt (nyt musta tuntuu niiiiiin vanhalta, kun joudun muisteleen noin pitkälle..).
Aloitin lenkkeilyn 4km reitillä, josta osan aina kävelin ja osan juoksin eli hyvin viisaasti lähdin liikkeelle :). Pari kuukautta sitä lenkkiä sitten tahkosin, aina juosten enemmän ja enemmän. Seuraava askel olikin sitten kokeilla pystynkö juoksemaan 10km putkeen ja pystyin!!! Vau, muistan vieläkin sen fiiliksen, mahtava olo: 10km, olin liekeissä!
Lenkit sitten vaihteli 10-15km paikkeilla pari vuotta. Pakko vielä kertoo: silloin ei näitä Ipodeja tai muita ollut, et kun halusin kuunnella lenkillä musaa, niin mulla oli vyölaukku, jossa oli kannettava CD-soitin!! Muistatteko ne? hahhaahhaa, kyllä oli hienoo juosta sen kanssa ja kuunnella sitä samaa levyä.. Mullakin tais olla joku Negativen eka cd kovassa käytössä!! :D

Jumppavuosina eli lukioaikana ei kauheasti juostu, aina joskus ja jouluna vetäsin 6-10km ja mietin, et ompa rankkaa..

Ekalle maratonille treenasin kyllä todella löysin ottein. Lenkkejä kertyi 2-3 kertaa viikossa, jos jaksoi..Lenkkien pituus oli 10-14km ja aina välillä 20km, sykkeistä en välittänyt yhtään. Chilin kanssa kyllä kävin paljon lenkillä mutta koiran kanssa se nyt on aika hissuttelua, kun tuo meidän haukku nyt haluaa joka puskaan pysähtyä. Pyörällä kuljin kuitenkin töihin aina 10km suuntaan, joten ajattelin et se nyt on sama asia kuin juosta. Eihän se nyt oikeesti ole mutta uskossa on hyvä elää :D. Noin kuukautta ennen kävin sitten vetäsemässä 30km ja hyvillä mielin menin Varalan maratonille. Siellä aikaa meni 4.04 ja tuskien taival se oli mutta kyllä oli sen arvoista! Ihan mieletöntä! Eka maratoni on aina se paras, sitä tunnetta ei enää koskaa saa takaisin.

Varalan jälkeen lepäilin pari kuukautta ja juoksu alkoi enemmän kiinnostamaan eli se nälkä kasvoi syödessä! Halusin juosta alle neljään tuntiin mutta en oikeen tiennyt miten pitäisi treenata "oikein".
Googletin juoksukouluja Tampereelta, otin yhteyttä Varalan juoksukouluun, se oli täys.. 
Sitten löysin Lauri Hollon juoksukoulun  http://www.teamhollonvoima.net/juoksukoulu/ , jossa olen edelleen. Late tekee meille jokaiselle omat ohjelmat tavotteiden mukaan ja kerran viikossa meillä on yhteistreenit, joihin pääsen itse todella harvoin, sillä työpäivä on yleensä klo 19-21 asti..

Nykyään treenaan 5-6x viikossa, pari kertaa on vähän rankempaa settiä eli sykkeet korkealla, loput on sitten peruskestävyyttä eli mukavaa hölköttelyä ja nyt on sit hienoo tää nykyaika, kun spotifystä saa kaikki musat ei tartte enää pelkkää Negativee kuunnella!

Tulevaisuudessa kerron tarkemmin miten treenaan nykyään eli kilsamääriä, aikoja yms.. ja saa esittää toiveita mitä haluutte tietää. 

Pakko vielä hehkuttaa, että pääsin ens syksyn Berlinin maratonille!! ihan mieletöntä! Nyt vielä kaikki pitää peukut pystyssä, että kaveri pääsee myös!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti