sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Uusi ja ihmeellinen vuosi 2019


Miten vuosi meni niin kuin omasta mielestä? Mulla meni vauhdilla ja toisaalta tuntuu ettei mitään ihmeellistä ole tapahtunut, vaikka elämä on mullistunut täysin, eikä se enää tule koskaan palaamaan ennalleen.

Keskittyminen oli vuoden 2018 sana. Rehellisesti voin sanoa, etten sitä todellakaan päivittäin, edes kuukausittain, miettinyt mutta pohtiessani viime vuotta, muistin tavoitteissani ja mitä sillä tarkoitin.

Kroonisena multitaskaajana ja suorittajana keskityin aika hyvin meneillä oleviin asioihin; hoidin PT-koulun loppuun, enkä ole haalinut lisää koulutuksia. Toki siihen on ollut muitakin syitä kuin tavoitesanan muistaminen..

Muutto uusiin tiloihin oli ekstemporee idea mutta haluan tarttua eteen tuleviin tilaisuuksiin, jotka houkuttelevat ja tuntuvat oikeilta. Uudet tilat joogakoulun yhteydessä ovat olleet ihanat! Rakastan huonettani, tilan rauhaa ja seesteistä tunnelmaa. Työkaverini, viisaat true joogit, ovat ihastuttavia persoonia!

Isoin muutos on ollut raskaus ja valmistautuminen äitiyteen (jatkuu edelleen). Vaikken koe kovasti muuttuneeni, niin onhan arki erilaista kuin aikaisemmin. Treenit, jotka aikaisemmin olivat isossa osassa ovat keventyneet, eikä elämä ole enää ihan niin aikataulutettua. Ehdin arjessa jopa hetken huilaamaan, aina silloin tällöin, hahha! Vointini ollessa edelleen hyvä, ei minun ole pitkistä työpäivistä ”tarvinnut” luopua.

Tähän vuoteen suhtaudun innolla ja odotuksella. Töitä on enää pari kuukautta jäljellä (kääk!) ja vauvan tuloon noin kolme kuukautta. Tiedän sen menevän hujauksessa. Vuodesta 2019 tulee erilainen ja ainutlaatuinen.

Tämän vuoden sanani on nykyhetki. Olen ihmisenä tavoitteelinen ja välillä unohdan hetkessä elämisen, kun minulla on kiire suorittaa asioita, jotka vievät minut lähemmäksi tavoitetta. Vanhemmiten olen onneksi oppinut arvostamaan nykyhetkeä ja asioita, joita minulla jo on.
Tiedän raskausajan ja vauva-ajan menevän hetkessä ohi, haluan elää joka hetken olemalla läsnä arjessa.

Ostin kaverini innoittamana päiväkirjan, johon kirjoitan raskausjuttuja ja tulevaisuudessa vauva-arkea. Koetan saada sinne, etenkin vauvan tultua, kirjoitettua joka päivä jotakin. Arjen ihania asioita, jotka tuovat hymyn huulille mutta unohtuvat ajansaatossa, ellei niitä talleta mihinkään.

Päivittäinen kirjoittaminen on aika kunnianhimoista mutta kuuhun kurkotellessani putoan kuitenkin tähtiin.

Mikä on sinun sanasi 2019?

Vinkki (myös minulle): Etten vuoden aikana unohda sanaani, kirjoitan sen ylös näkyvälle paikalle.

Chears vuodelle 2019!


Ihanaa ja ainutlaatuista uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti