tiistai 6. kesäkuuta 2017

Blogihiljaisuuden loppu

Miten voikin aika hujahtaa niin vauhdilla eteenpäin!?  Tarkoitukseni ei ole todellakaan ollut unohtaa kirjoittamista ja blogia mutta joskus vain to do –listassa on niin paljon pakollisia juttuja, jotka on hoidettava alta pois, ennen kun voi alkaa tekemään vapaa-ajan harrastuksia kuten blogin kirjoittamista.. Tätäkin tekstiä olen ”luonnostellut” noin kuukauden ajan; aina inspiraation iskiessä alan kirjoittamaan, välillä inspiraatiota on enemmän ja välillä vähemmän..

Viime postaus jäi Berliinin maratoniin ja voi, kuinka paljon ja toisaalta niin vähän on välissä tapahtunut; olen tässä välissä vaihtanut työpistettäni, opiskellut ja juossut. Juoksu on edelleen iso osa elämää ja keväälle minulla oli todella isot tavoitteet; maraton menisi alle kolmen, viimeinkin. Mutta eipä mennytkään! Juoksukuulumisille ajattelin tehdä ihan oman postauksen, joka toivottavasti valmistuu lähitulevaisuudessa.

Minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen hyvin toimelias ja innostun monesta asiasta nopeasti. Kuvittelen ehtiväni tekemään kaiken, enkä tarvitse lepoa tai lomaa, sillä olenhan kuolematon (hahha)! Unohdan joskus, että jokaista tyhjää hetkeä ei tarvitse täyttää jollakin tehtävällä ja kivoistakin työ tai koulujutuista voi tulla taakka jos ei muista huolehtia levosta.

Koen kuitenkin olevani jo paljon parempi tasapainottelemaan työn ja vapaa-ajan kanssa, olen selvästi vähentänyt töiden tekoa, tietysti minulla on taipumusta ottaa aina tilalle jotain uutta, joten opiskelu on tullut työn rinnalle. Suoritan pari vuotta kestävää hierojan erikoisammattitutkintoa, missä onneksi olen jo puolessa välissä. Koulutetun pilatesohjaajan ”paperit” sain toukokuussa käteen. Opiskelusta onkin tullut uusi kiva harrastaus, kuinka hienoa onkaan oppia uutta!

 Eräs tärkeä oivallus oli jättää päävuokralaisen asema ja vastuu pois. Huomasin, ettei minulta löydy ehkäpä tarvittavia ”johtajan ominaisuuksia”. Olen aivan liian kiltti ja monesti joustan omista jutuistani, jotta muilla olisi hyvä olla. Huomasin kuluttavani aivan liikaa energiaa kaikkien asioiden hoitamiseen. Lisäksi ohjauksien, koulun ja arjen yhdistäminen työhuoneen puolittamiseen toi haastetta, aamu- ja iltavuoron kanssa oli aina säätämistä omalla kohdallani.

En kuitenkaan halunnut vuokratuolille tai maksaa itseäni kipeäksi omasta liiketilasta, jossa olisin yksin.  Vuokrasin oman huoneen  ”toimistohotellista” Tammelasta. Toimistohotellin idea on yksinkertaisesti, että minulla on oma huone mutta jaan aulatilat, vessat ja keittiön muiden eri alojen yrittäjien kanssa.

Nykyinen ihka oma huone
Päätös on ollut enemmän kuin viisas, olen huomannut vuosien varrella, että kaipaan yksinoloa asiakkaiden välissä. Haluan pääsääntöisesti syödä yksin, olla tauoilla yksin; ihan hiljaa.  Mutta eniten pidän siitä, että nyt suunnittelen aikatauluni itse ja pääsen aamuisin treenaamaan. Työpäivän jälkeen treenaus ei ollut koskaan minun juttuni, huoneen puolittamisen aikana, aamuvuorojen  jälkeen kroppa tuntui jo niin väsyneeltä töistä, että lenkille lähtö oli vaikeaa.  Aamulla kroppani toimii parhaiten, saan otettua treenistä tehot ja työpäivä alkaa energisemmin treenauksen jälkeen. Illalla on sitten mukava mennä kotiin ja tehdä maksimissaan koiralenkkiä ja pilatesta, eikä tarvitse motivoida itseään tai koko päivän käytössä olleita jalkoja parin tunnin lenkille.

Nykyinen tilani ei todellakaan ole loppuelämäni työpaikka, vaan se on väliaikainen ratkaisu, jotta saan kunnolla mietittyä ja pohdittua mitä haluan tulevaisuudelta (lähestyvää kolmenkympin kriisiä(kö) :D, hahha!) Haluan ehdottomasti jatkaa hierojana mutta vähemmässä määrin, pilates ja ohjaukset ovat vieneet sydämeni, joten siihen aikomukseni on panostaa enemmän. Minulle tuli kuitenkin sellainen tunne, että muutosta on tapahduttava työrintamalla nopeasti, jotta pysyn järjissäni. Olen aina tottunut toimimaan jos en ole tyytyväinen nykyhetkeen, sillä ilman muutosta ei tapahdu muutosta!

Aika vaikealta tuntui kirjoittaminen näin pitkän tauon jälkeen, toivottavasti pysyit mukana. Halusin tämän ”ensimmäisen” postauksen käsittelevän enemmän työjuttuja, sillä ne ovat olleet viimeisen vuoden ajan aika paljon mielessä, niin hyvässä kuin pahassakin. Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin kevyt ja on nyt helppoa olla vain itsestä vastuussa, yksin yrittäjänä kirjaimellisesti.

Yksinäinen susi kiittää ja kuittaa! :D


Xxx


-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti