sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Valoa tunnelin päässä!?

Loma on ohitse ja huomenna paluu arkeen. Voisin todeta, että oli varmaan yksi surkeimmista viikoista ikinä! hahha! No, tulipahan vähän edes nukuttua pidempään ja ehkä stressitasoja saatiin alemmaksi, kun ei tarvinnut tukka putkella painaa koko päivää..

Rakas oikea akilles ja kantapää vaivasi koko viikon, oikeastaan alkuviikosta tiistaina kantapää alkoi oireilemaan tulehdusta.. En pystynyt astumaan oikealla lainkaan ja kantapää oli turvonnut, silloin oli itku lähellä ja v***tustasot tapissa.. Voiko olla, niin huono tuuri, että vamma vain pahenee vaikken edes ole jalkaani rasittanut!! Toki kävelyä tulee pakostakin: koiraa on käytettävä pihalla ja muutamat työjutut hoidettava mutta ihan puhtaalla omallatunnolla olen lepuuttanut jalkaani ja pyrkinyt olemaan mahdollisimman rauhassa..

Tulehduksen kimppuun hyökkäsin suolakylvyn avulla. Olen aikaisemmin kokeillut suolahaudetta mutta tällä kertaa, kun vammani on kantapää/akillesjänteen kohdilla, niin kylpy on parempi vaihtoehto. Ensimmäisen kylvyn jälkeen turvotus kantapäässä laski ja kipu oli huomattavasti vähäisempää eli suosittelen ehdottomasti tulehdusvammoihin. 

Tässä ohjeet:

3 L noin 22 asteista vettä
9rkl merisuolaa (ei mitään jodioitua pöytäsuolaa)
sekottele suolat veteen ja laita koipi kylpemään :)

Pidä raajaa maksimissaan tunti kylvyssä, itse tottakai pyrin lilluttelemaan 30-55min  mutta ei todellakaan ole pakko noin kauaa kylpeä.
Lomalla oli mahdollista tehdä kylpy 3x päivässä mutta varmasti väheisemmästäkin on hyötyä.

Kylpemisestä puheenollen, kävin Pyynikin uimahallissa vesijuoksemassa ja treenin päätteeksi ajattelin mennä kylmäaltaaseen, sillä kylmähän on myös hyvä tulehduksen poistaja. Upotin pohkeeni hyytävään veteen ja tavoite oli olla 30 sekuntia altaassa. No, voin sanoa, että 15 sekuntia riitti ja silloin oli pakko pinkaista pois, sillä olisin varmaankin halvantunut altaaseen :D. hahha! Kokeilin vielä uusiksi mutta ei pysty!  Täytyy nostaa hattua kaikille avantouimareille; olette kyllä kreisiä porukkaa, kun nautitte tuollaisesta hyisestä kidutuksesta..

Kalaöljyjä olen nappaillut tuplamäärää, jotta tulehdustila kropassa alenisi ja olin päättänyt, mikäli kipu ei ala tämän viikon loppuun mennessä helpottamaa, niin buranakuuri on vielä viimeinen vaihtoehto ennen lääkäriin menoa.. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että jalka alkaa pikku hiljaa toipumaan! Tänään on ollut ensimmäinen päivä kahteen viikkoon, kun ei tarvitse nilkuttaa! Kipua tuntuu edelleen mutta huomattavasti vähäisempänä. 

Tälle viikolla kertyi Crossarilla veputtamista 625 minuuttia, lähes kokonainen tuotantokausi Sons of Anarchya ja vielä vaivaiset 90 minuuttia vesijuoksua. Joko ensi viikolla pääsisi juokseen? 

Hyvää naistenpäivää ja alkavaa viikkoa!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti