sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Juotavat vihannekset

Puoli kiloa päivässä VÄHINTÄÄN pitäisi meidän syödä värikkäitä (seitsemästä eri väristä koostaen) kasviksia ja hedelmiä, kuinka monella täyttyy? Niimpä, ei mikään helppo nakki saada päivittäistä kasvisannosta täyteen.. No, minäpä viisaana ja hyvin laiskana tyttönä olen viimeisen puolen vuoden ajan heittänyt lähes kaikki kasvikset ja hedelmät blenderiin, muussaanut ne juotavaan muotoon; ei tarvitse rouskuttaa posket kipeänä ja aikaa säästyy paljon hyödyllisimpiin juttuihin.
Minunlaiselle herkkävatsaiselle juotava ja valmiiksi muussatut kasvikset sopivat täydellisesti, lisäksi ravinteet imeytyvät paremmin kuin omilla leegoilla pureskeltuna.

Mielestäni tehosekoittimessa on helpompi tehdä vihannessmoothiet kuin esimerkiksi mehulingolla mutta ei mehulinkokan huono vekotin ole.. Minä olen vain niin laiska puhdistamaa sitä (siinä on miljoona eri osaa) ja vihanneksista jää niin hirmuisesti ylimääräistä "moskaa"mehustamalla,  blenderi taas muussaa koko kasviksen, joten vähemmän siivousta!

Halua kertoa minun blenderini tarinan: sain sen Ramilta syntymäpäivälahjaksi, kun täytin 20 vuotta. Kaikista maailman tavaroista hän osti minulle blenderin.. Silloin en edes ikinä syönyt/juonut smoothieita. Voin rehellisesti kertoa, että petyin TODELLA paljon avatessani lahjaa :D hahah! Kaksikymppinen Minna ei oikein osannut lahjaa arvostaa.. Kaikki nämä vuodet Rami on siis saanut kuulla tästä "surkeasta lahjasta", no toisaalta sen jälkeen olen saanut lahjoiksi häneltä myös navigaattorin, pölynimurin, mehulingon, wii-pelikonsolin..
Viime kesänä kuitenkin kaivoin blenderin kaapista ja aloin valmistamaan tuorepuuroa, sen jälkeen tajusin tämän vihannesten blendaamisen ja kuinka helppoa se on! Nykyään siis rakastan blenderiäni yli kaiken <3, paras lahja ikinä!! Rami taas ei ehkä ole asiasta samaa mieltä, sillä blenderi pärähtää aamulla käyntiin, samoin myös illalla ja viikonloppuisin myös päivällä.

Eikun sitten vain heittelemään blenderiin kaikkea mitä jääkapista löytyy.. Minun vihannesjuomaan tuli tänään:

2 kiiviä
omena
kukkakaalia
porkkanaa
lehtikaalia

ekstrana laitoin vielä oliiviöljyä ja pellavansiemenrouhetta, niin ja tietysti vettä.

Kasvikset valmiina blendaukseen. Kannattaa käyttää vielä korkkia..

Valmis juotavaksi


Hyvältä se maistui oikeesti, vaikka ehkä voi kuulostaa aika hurjalta. :D

NamNam!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti