lauantai 20. syyskuuta 2014

Suutarin lapsella ON kengät

"Käykö hieroja hierojalla?" Vielä vuosi sitten olisin vastannut, valitettavan, kliseen: "suutarin lapsella ei ole kenkiä eli en ehdi käymään"..  En ehdi = en saa aikaseksi varata aikaa ja kun ei mikään paikka vaivaa niin ei tartte mennä! Käyttäydyin niin kuin suurin osa ihmisistä; herää vasta sitten kun on niin jumissa ja hajalla, että on pakko jotain tehdä. Onneksi ihminen viisastuu (ehkä) ja nykyään ymmärrän jo oman kropan huollon päälle, jonkin verran :D. Hyvään kehonhuoltoon on vielä matkaa mutta kohti sitä ollaan menossa.

Nykyään vastaan ylpeänä "käykö hieroja hierojalla" -kysymykseen: "Kyllä, aikalailla joka toinen viikko käyn hieronnassa ja joka  kolmas kuukausi kiropraktikolla". Vielä kun saisi tähän luetteloon "Kyllä, venyttelen ja rullailen joka päivä", niin olisin esimerkillinen ihminen, hahaha! ;).

En nyt tarkoita sitä, että jokaisen ihmisen tarvitsisi joka toinen viikko käydä hieronnassa, sillä olemmehan yksilöitä.. Toiset mene helpommin jumiin kuin toiset, riippuu niin paljon henkilön fysiikasta, liikkumisesta tai liikkumatta jättämisistä, työstä, henkisestä hyvinvoinnista, ravinnosta yms.. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, usko tai älä!

Rehellisesti voin kyllä sanoa, että voisin kyllä käydä useamminkin tai varata pidempiä aikoja.. 98% hieronnasta hierotutan jalkojani, joskus vingun vielä nopeaa niskahierontaa ( jalkahieronnan jälkeen), kun pää ei enää kauhean hyvin käänny. Jokainen hieronta kerta on aina tuskaa, kirosanoja on niin paljon,että pitäis olla  teipattuna "PARENTAL ADVISORY"-tarralla tai siten olis "ai, piip, piip, piip, piip, mää kuolen, piip piip piip...jne  hahhaa! Ehkä nyt hieman liioittelen..tai sitten en.

Kiropraktikolla käynti ei satu mutta joka kerta aina jännittää mennä. Edelleenkään en pidä niskan käsittelystä ja valitettavsti siellä monesti meikäläisen ongelmat ovat.. Huonot Työasennot; kun roikottaa päätä päivät pitkät alaspäin ja kädet tekevät kokoajan työtä edessä, niin yläselkä ja niskat ovat kovilla.  Läksyjä saan joka kerta: kiinnittää huomiota työasentoihin. Ehkä tässä pikkuhiljaa alan  jo oppimaan..

"Ei mulla oo varaa käydä hieronnassa".. Kaikilla asioilla on tietysti hintalappu. Asiat, joita ei kovinkaan tärkeiksi koeta, ovat aina liian kalliita. Minun mielestäni kahvi ja pulla 5€ on kallis, röökiaski (onko se 6€??) on kallis, baari-ilta, jolloin menee 50€ (jos edes riittää) on TODELLA kallis yms.. En haluaisi tuollaisiin rahaani laittaa, sillä  koen hyödyn on aika pieneksi. Hieronta ja kiropraktikolla käynti hyödyttää pitkää, auttaa minua voimaan paremmin, treenaamaan paremmin, jaksan tehdä työtäni paremmin.. Joten tottakai haluan laittaa rahaani siihen!

Kenellä sitten käyn? Vaikka itsekin hieron ja aina suosittelen itseäni :D, niin ehdottomasti voin suositella erittäin hyvinä hierojina kolleegoitani Jaria ja Jennaa. Kyllä meille kaikille asiakkaita riittää. Jokainen hieroja tekee työtänsä ihan omalla tatsilla, sen vuoksi tykkäänkin vuorotella kahdella eri hierojalla. Kiropraktikolla sitten olen käynyt Pihlajalinnassa Niklas Tastilla.

Tulevaisuudessa haluan vielä testata osteopatiaa, vyöhyketerapiaa, akupunkitoo.. Ehkä vielä jotain muutakin mutta nyt ei tule mieleen.

Säännöllisyyteen ei ole kuin yksi keino: varaa aika jo valmiiksi edellisellä kerralla, sillä se unohtuu! Uskokaa, elämä ja arki vie mennessään ja parin viikon tauko voi muuttua aika moneksi kuukaudeksi..

Tää oli niin söpö, että oli pakko laittaa <3


Ihanaa viikonloppua!

xxx

-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti